ABD seçimleri

ABD seçimleri

Seçim yarışı büyük çekişmeye sahne oluyor- Trump 129 delegeyle önde gidiyor- Trump'ın oy oranı 50'ye yükselirken Clinton'ın oy oranı yüzde 46 oldu

WASHINGTON (AA) - ABD başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, delege sayısında rakibi Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton'a karşı 129'a 97 önde gidiyor.

Cumhuriyetçilerin adayı Trump ile Demokratların adayı Clinton arasındaki yarış, büyük çekişmeye sahne oluyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 24 eyalette kazananlar belli oldu. Trump, şimdiye kadar Kentucky, Indiana, Batı Virginia, Güney Carolina, Tennessee, Alabama, Mississippi, Wyoming, Teksas, Güney Dakota, Kuzey Dakota, Nebraska, Kansas, Oklahoma ve Arkansas eyaletlerinde oyların çoğunluğunu aldı. Trump, 129 seçici kurul delegesi kazandı.

Clinton ise Rhode Island, Illinois, New York, Vermont, Maryland, Massachusetts, New Jersey, Delaware ile başkent Washington DC eyaletlerini kazanarak 97 delegeye ulaştı.

Trump'ın oy oranı 50'ye yükselirken Clinton'ın oy oranı yüzde 46 oldu.

Başkanlık yarışında en önemli eyaletlerden Florida, Ohio, Pensilvanya, Virginia gibi yerlerde ise büyük çekişme devam ediyor. En çok delege sayısına sahip California'da henüz oy kullanma işlemi bitmedi.

Başkan seçilebilmek için eyaletlerin toplam 538 seçici delegesinden en az 270'ini elde etmek gerekiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :