ABD Savunma Bakanı Mattis Japonya'da

ABD Savunma Bakanı Mattis Japonya'da

Savunma Bakanı Jim Mattis, Tokyo'da Japon yetkililerle görüştü

ANKARA (AA) - ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Japon mevkidaşı Itsunori Onodera ile ittifak imkanlarını, iş birliğini ve bölgesel güvenliği geliştirme fırsatlarını ele aldıklarını söyledi.

Kyodo'nun haberine göre, Mattis Japonya'nın başkenti Tokyo'da Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Dışişleri Bakanı Taro Kono ve Savunma Bakanı Itsunori Onodera ile görüşmelerde bulundu.

Onodera ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Mattis, Japon mevkidaşı ile ittifak imkanlarını, iş birliğini ve bölgesel güvenliği geliştirme fırsatlarını ele aldıklarını kaydetti.

Savunma Bakanı Mattis, ayırca Kuzey Kore tarafından yıllar önce kaçırılan 12 Japonya vatandaşının serbest bırakılması konusunda yardımcı olabileceklerini söyledi.

Onodera da Japonya ve ABD'nin, Kuzey Kore'nin kitle imha silahlarından ve balistik füzelerden tamamen arındırılması için uluslararası toplumla çalışacaklarını kaydetti.

ABD Savunma Bakanı Mattis'in Kuzey Kore'nin oluşturduğu tehditle ilgili Tokyo'nun endişelerini bildiğini belirten Onodera, Mattis ile yaptığı görüşmede ABD ve Japonya'nın askeri tatbikatlarına devam etme konusunda anlaşmaya vardıklarına işaret etti.

Mattis'in Japon yetkililerle yaptığı görüşmelerde Japonya ve ABD'nin yakın iş birliğini korumasının önemine değinildi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, dün Güney Kore'ye yaptığı ziyaret sırasında Kuzey Kore ile nükleer müzakereler devam ederken bile ABD'nin Kore Yarımadası'ndaki mevcut asker sayısını koruyacağını açıklamıştı.

Mattis ayrıca Çin'i ziyaret etmiş, Pekin'de Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından kabul edilmiş ve mevkidaşı Vey Fınghı ile bir araya gelmişti.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :