ABD savaş gemileri Türkiye'de ne arıyor? Bugün de Çanakkale Boğazı’ndan Marmara'ya çıktı

ABD savaş gemileri Türkiye'de ne arıyor? Bugün de Çanakkale Boğazı’ndan Marmara'ya çıktı

Dün İstanbul Sarayburnu’na demirleyen ve vatandaşların tepkilerine neden olan ABD savaş gemisinin ardından, bir savaş gemisi daha Çanakkale Boğazı’ndan çıkarak, Marmara Denizi’ne doğru yol aldı

ABD donanmasına ait T-AO-189 borda numaralı 'USNS John Lenthall' isimli savaş gemisi sabah 08.30 sularında girdiği Çanakkale Boğazı’ndan çıkarak, Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.

Ege Denizi'nden saat 07.30 sıralarında Çanakkale Boğazı'na giriş yapan ABD donanmasına ait 206 metre boyundaki T-AO-189 borda numaralı 'USNS John Lenthall' savaş gemisi, saat 08.30 sıralarında Çanakkale önlerinde oldu. Nara Burnu'nu dönen ABD savaş gemisi, Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.

ABD savaş gemisine boğaz geçişi sırasında Türk Sahil Güvenlik Botu eşlik etti.

sa.jpg

Protesto ihtimaline karşı TOMA!

Dün İstanbul Sarayburnu’na demirleyen ve vatandaşların tepkilerine neden olan ABD savaş gemisinin ardından, bir savaş gemisinin daha ne amaçla Çanakkale Boğazı’ndan geçtiği ve Marmara Denizi’ne doğru yol aldığı merak konusu oldu.

Öte yandan, dün ABD Donanmasına ait LCC-20 borda numaralı 'USS Mount Whitney' adlı amfibi komuta kontrol gemisinin demirlediği Sarayburnu Limanı çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi almış, TOMA’lar ve çevik kuvvet polisleri liman çevresinde herhangi bir protestoya karşı hazır bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.