ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları

ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçağının Cerablus'un Handura beldesinde pazar yeri ile yerleşim yerine düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 30'a yükseldi, 70 sivil yaralandı

HALEP (AA) - ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçağının Halep'in Cerablus ilçesinin Handura beldesinde pazar yeri ve yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısı sonucu ölenlerin sayısının 30'a yükseldiği, 70 sivilin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyona ait savaş uçağının terör örgütü DAEŞ'in denetimindeki Cerablus ilçesine bağlı Handura beldesinde pazar ve yerleşim yerine düzenlediği saldırı sonucu ölenlerin sayısı 30'a yükseldi.

Bombardımanda 70 sivilin de yaralandığını ve yaralıların beldedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığını ifade eden kaynaklar, olayda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü aktardı.

Daha önce ölü sayısı 15 olarak verilmişti. Koalisyon uçaklarının, geçen hafta Münbiç'in Tuhar ve En Nevaçe köylerine düzenlediği hava saldırılarında da 170 sivil hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :