ABD, Litvanya’da askeri varlığını arttıracak

ABD, Litvanya’da askeri varlığını arttıracak

ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, ülkesinin, Rusya'nın saldırganlığına karşı Litvanya'da askeri varlığını artıracağını bildirdi

VİLNİUS (AA) - ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, ABD'nin, Rusya'nın saldırganlığına karşı Litvanya'da askeri varlığını artıracağını bildirdi.

Litvanya’nın Gaiziunai askeri tesisinde bulunan Hodges, Baltık haber ajansı BNS’ye yaptığı açıklamada “Litvanya’da ABD’nin askeri varlığını daha fazla göreceksiniz. ABD ve Litvanya’nın askeri eğitimini sağlayacak askeri tesisler geliştirilecek” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Litvanya’ya caydırıcılık kapasitesinin artmasına yardım eteceğini söyleyen Hodges, bölgeye askeri teçhizatın konuşlandırılacağını kaydetti.

Hodges, “Rusya’nın Kaliningrad eyaletinde gelişmekte olan silah yeteneklerini önleyebilmek için çok yoğun çalışıyoruz. Bunu nasıl yapacağımıza dair açıklama yapmak istemiyoruz, ancak tüm konsantremiz bu yönde” dedi.

Baltık ülkelerinde NATO mukabele güçünün yaratılmasını doğru bulan Hodges, Rusya’nın muhtemel kriz yaratma isteğine karşı bir hamle yapabileceklerini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :