ABD, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u kara listeye aldı

ABD, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u kara listeye aldı

Güney Kore, ABD'nin kararı memnuniyetle karşıladı

SEUL (AA) - Güney Kore, Washington yönetiminin Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u insan hakları ihlallerinden ötürü kara listeye almasını memnuniyete karşıladı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hükümet, ABD'nin, Kuzey'de insan hakları ihlalleri yapanlara yaptırımlar uygulama adımını övgüyle ve memnuniyetle karşılıyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, ABD'nin bu kararının, dünyanın, Kuzey Kore'de süregelen sistematik ve yaygın insan hakları ihlallerini daha iyi anlamasına katlı sağlayacağının umulduğu belirtildi.

ABD, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında yaptırım kararı almış, Kuzey Koreli 10 üst düzey yöneticiyi ve 5 kamu kuruluşunu kara listeye eklemişti.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yaptırım kararlarının, Kuzey Kore rejiminin "meşhur" insan hakları ihlalleri gerekçesiyle alındığı kaydedilmişti.

Açıklamada, "Kuzey Kore, Kim Jong-un'un liderliğinde, temel özgürlüklerin kısıtlanmasının yanı sıra hukuk dışı idamları, keyfi tutuklama ve gözaltıları, cebri kaybolmaları, işkence ve zorla çalıştırmayı da içeren ciddi insan hakları ihlalleriyle dünyanın en baskıcı ülkelerinden biri olmaya devam ediyor." ifadelerine yer verilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :