ABD DEAŞ'ın Horasan koluna hava saldırısı yaptığını duyurdu! 6'sı çocuk 9 sivil öldü

ABD DEAŞ'ın Horasan koluna hava saldırısı yaptığını duyurdu! 6'sı çocuk 9 sivil öldü

ABD yönetimi, DEAŞ’ın Horasan koluna ait Kabil'deki bir hedefe hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Yerel kaynaklar ABD'nin sözde DEAŞ'li teröristleri hedef aldığını iddia ederek sivil bir konutu füze ile vurarak sivilleri öldürdüğünü açıkladı

ABD yönetimi, terör örgütü DEAŞ’ın Horasan koluna ait Kabil'deki bir hedefe hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.
Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında 26 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve 13 ABD askerinin de ölümüne yol açan saldırıların ardından terör örgütü DEAŞ’ın Horasan kolunu hedef alan ABD, bu kez de Kabil'deki bir hedefe saldırı gerçekleştirdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na saldırı hazırlığında olan DEAŞ'ın Horasan koluna ait bir hedefe hava saldırısı düzenlendiğini doğruladı. CENTCOM Sözcüsü Yüzbaşı Albay William Urban yaptığı açıklamada, “ABD güçleri, bugün Kabil'de bomba yüklü bir araca insansız hava aracıyla (İHA) savunma amaçlı bir saldırı düzenledi ve Hamad Karzai Uluslararası Havaalanı’na yönelik DEAŞ-Horasan tehdidini ortadan kaldırdı” dedi.

Hedefi başarıyla vurduklarını vurgulayan Urban, "Araçtaki ikincil patlamalar, araçta önemli miktarda patlayıcı maddenin varlığına işaret ediyor. İlk belirlemelere göre, sivil can kaybı olmamasına rağmen ihtimalleri değerlendiriyoruz. Gelecekteki tehditlere karşı tetikte olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Taliban’dan kınama
Taliban Sözcüsü Bilal Kareemi yaptığı açıklamada, ABD'nin Kabil'deki insansız hava aracı saldırısını kınayarak, ABD'nin Afganistan'ın egemenliğini ihlal ettiğini söyledi. ABD'nin Taliban'ı bilgilendirmesi gerektiğini ifade eden Kareemi, "Başkalarının topraklarında operasyon yürütmek doğru değil” dedi.

ABD saldırısında 6'sı çocuk 9 sivil hayatını kaybetti

Kabil'deki yerel kaynaklar ise, "Terörist ABD ordusu, bugün Kabil Havaalanı yakınlarında sözde DEAŞ'lı teröristleri hedef aldığını iddia ederek sivil bir konutu füze ile vurdu. Saldırıda Pencşirli bir aileye mensup 6'sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. ABD saldırısında hayatını kaybedenler: Zamaray 40 (çevirmen), Nasır 30 (askeri yetkili), Zamir 20 (ayakkabıcı), Faysal 10 (öğrenci), Ferzad 9 (öğrenci), Armin 4, Bünyamin 3, Ayat 2 ve Sümeyye 2 yaşında. Bir aile üyesi "Biz DEAŞ'lı IŞİD'li değiliz, dünya bizi duymalı" açıklamasında bulundu.

ResimResim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.