ABD basınına göre "iç savaş" yaşanıyor

ABD basınına göre "iç savaş" yaşanıyor

ABD'nin Dallas kentinde dün 5 polisin hayatını kaybetmesine neden olan keskin nişancı saldırısı, Amerikan basınında çarpıcı ifadelerle yer buldu- New York Post "İç savaş" manşetini atarken, New York Times saldırıya ilişkin "Dallas'ta pusu" ve CNN "11 Eylü

WASHINGTON (AA) - ABD'de 11 Eylül saldırılarının ardından bir günde en fazla sayıda polisin öldürüldüğü gecenin ardından Amerikan medyası olayı "iç savaş", "pusu" ve "çılgınlık" gibi çarpıcı ifadelerle verdi.

ABD'de son 3 günde 3 siyahi Amerikalının polisler tarafından öldürülmesinin protesto edildiği olaylar esnasında dün Dallas'ta keskin nişancıların gerçekleştirdiği saldırıda 5 polis hayatını kaybetti, 7 polis ve 2 sivil yaralandı.

ABD'nin yakın tarihinde polisleri hedef alan en büyük çaplı saldırı olarak kayıtlara giren keskin nişancı saldırısı, Amerikan medyasında çarpıcı ifadelerle geniş yer buldu.

Washington Post gazetesi, polislere yapılan saldırı haberinde “pusu” kelimesini kullandı. Washington Post, “Dallas'taki pusuda 5 polis öldürüldü, 7 polis yaralandı” başlığıyla sunduğu haberde, ABD’de polis şiddetini protesto gösterilerinde polislere pusu kurulduğuna yer verdi.

Haberde, saldırganın polise yapığı açıklamada kullandığı “Beyazları öldürmek istedim. Özellikle beyaz polisleri” sözlerine de geniş yer verildi.

New York Times gazetesi ise "Dallas'ta pusu: Protestoda keskin nişancı saldırısında 5 polis öldürüldü" başlığıyla verilen haberde keskin nişancının öldürüldüğü ve diğer 3 şüphelinin yakalandığı bilgisine yer verildi.

- "İç savaş", "Pusu", "Çılgınlık"

New York Post gazetesinin "İç savaş" manşetiyle gördüğü saldırıya ilişkin "Polis karşıtı protestoda 4 polis öldürüldü" ifadelerine yer verdi.

Daily News gazetesinin "Çılgınlık" manşetiyle geçtiği olay, Dallas Morning News gazetesinde "Pusu" üst başlığıyla kendine yer buldu.

ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal ise 1. sayfasında "Dallas'ta polisler öldürüldü" başlığını kullandı.

CNN kanalı ise saldırıyı "Dallas'ta 5 polis öldürüldü: 11 Eylül'den bu yana polisler için en ölümcül gün" ifadeleriyle yansıttı. Özellikle 11 Eylül saldırılarından bu yana bir olayda en fazla sayıda Amerikan polisinin öldürülmüş olmasına vurgu yapılan haberde, ülkenin zor günlerden geçtiği kaydedildi.

Bir diğer haber kanalı ABC News de benzer bir yaklaşımla dünün, polisler için en kanlı günlerden biri olduğunu vurgulayarak, "Dallas toplu saldırısı, 11 Eylül'den bu yana polisler için en ölümcül gün" başlığını kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :