ABD, bankalara yönelik siber saldırılara karşı harekete geçiyor

ABD, bankalara yönelik siber saldırılara karşı harekete geçiyor

Fed, FDIC ve OCC ABD'li bankaların siber ataklara karşı daha güçlü standartlar uygulamasını gerektirecek yasal düzenleme için ön onay verdi

WASHINGTON (AA) – ABD’de bankacılık düzenleme kuruluşları, büyük bankaların siber ataklara karşı daha güçlü standartlar uygulamasını öngören yasa teklifi için harekete geçti.

ABD Merkez Bankası (Fed), ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Paranın Kontrolü Ofisi’nden (OCC) yapılan ortak açıklamada, büyük bankalara güçlendirilmiş siber güvenlik kriterleri uygulanmasını sağlayacak yeni düzenlemeye ön onay verildiği bildirildi.

Yeni kriterlerin toplam malvarlığı 50 milyar doları aşan bankaları etkileyeceği belirtilen açıklamada, bu bankaların herhangi bir siber atak durumunda hizmetlerini aksatmaması için gerekli önlemleri almaya zorlanabileceği kaydedildi.

Düzenleme için kamuoyundan yorum talebinde bulunulan açıklamada, 3 aylık yorum süresinin 17 Ocak 2017’de sona ereceği ifade edildi.

ABD'de son yıllarda artan siber saldırılardan bankaların da nasibini almasının yeni düzenlemeye gidilmesinde etkili olduğu belirtiliyor.

Geçen yıllarda ülkenin en büyük sermayeli bankası JP Morgan Chase'in de olduğu aralarında bulunduğu bazı bankalarına siber saldırılar düzenlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :