AB ve BM, Libya'daki sığınmacı krizini görüştü

AB ve BM, Libya'daki sığınmacı krizini görüştü

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek...

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Libya'daki sığınmacı krizini ve bu çerçevede AB-BM işbirliğini görüştü.

Grandi ile görüşmesinin ardından Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ikilinin Libya'da sığınmacı krizine yönelik işbirliğini ele aldığı, AB ve BM'nin birlikte bu ülkeden yaklaşık bin 300 kişiyi tahliye ettiği ve benzer bir yeniden yerleştirme sürecinin Nijer'de gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

İkilinin Suriye ve özellikle de Doğu Guta'daki durumu da görüştüğü kaydedilen açıklamada, Brüksel'de AB ve BM'nin eş başkanlığında gerçekleşecek "Suriye'nin ve bölgenin geleceğini desteklemek" temalı konferansın Suriye'deki duruma uluslararası toplumun dikkatini çekmek ve destek toplamak açısından faydalı olacağı ifade edildi.

Açıklamada, Mogherini ve Grandi'nin Arakan'daki sığınmacı krizi hakkında da görüş alışverişinde bulunduğu, Arakanlı Müslümanların gönüllü ve güvenilir bir şekilde geri dönüşünün sağlanması ve sürece BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin dahil edilmesi gerektiği vurgulandı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :