AB ve Azerbaycan arasında diyalog mekanizması oluşturulacak

AB ve Azerbaycan arasında diyalog mekanizması oluşturulacak

BAKÜ (AA) - Avrupa Birliği (AB) ve Azerbaycan arasında güvenlik ve ulaştırma konularında diyalog mekanizması oluşturulacağı bildirildi.Azerbaycan Dışişleri...

BAKÜ (AA) - Avrupa Birliği (AB) ve Azerbaycan arasında güvenlik ve ulaştırma konularında diyalog mekanizması oluşturulacağı bildirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Brüksel'de AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un katılımıyla gerçekleştirilen AB-Azerbaycan Ortaklık Konseyi toplantısına ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, toplantının pozitif ve yapıcı geçtiği belirtilerek, siyasi, ekonomik, ticari, ulaştırma ve enerji konularının müzakere edildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 2017'nin başlarında AB ziyaretinin ikili ilişkilerde yeni sayfa açtığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Toplantıda AB'nin Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı, Doğu-Batı ulaştırma koridoru, Güney Gaz Koridoru ve TAP projesine olan desteği bir kez daha kararlılıkla vurgulandı. AB tarafından Azerbaycan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne tam destek ifade edildi. Toplantıda, AB ve Azerbaycan arasında güvenlik ve ulaştırma konularında diyalog mekanizması oluşturulmasına ilişkin mutabakat sağlandı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :