AB Liderler Zirvesi

AB Liderler Zirvesi

AB Komisyonu Başkanı Juncker:- "Avrupa’nın kurallara bağlı serbest ticaret kıtası olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz"- "Son 10 yılda ilk defa AB üyesi 28 ülkenin tamamında büyüme toparlandı. İşler iyiye gidiyor"

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Japonya'yla Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) tamamlamak için gerekli her şeyi yapacaklarını belirterek, "Avrupa’nın kurallara bağlı serbest ticaret kıtası olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz." dedi.

Juncker, AB Liderler Zirvesi olarak bilinen Brüksel'deki AB Konseyi toplantısının ilk oturumu sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin toplantıda liderlere Avrupa ekonomisinin durumu hakkında bilgilendirmede bulunduğunu söyleyen Juncker, "AB’de genel ekonomik durumu ele aldık. Son 10 yılda ilk defa AB üyesi 28 ülkenin tamamında büyüme toparlandı. İşler iyiye gidiyor." diye konuştu.

Juncker, AB’de işsizliğin düştüğüne ve istihdamın arttığına dikkati çekerek, bugün toplam 232 milyon Avrupalının bir işte çalıştığını ve AB üyesi ülkelerde bütçe açıklarının düşüş gösterdiğini söyledi.

- AB-Japonya ticaret anlaşması

Avrupa’nın ekonomik olarak ilerlemesi için daha fazlasının yapılması gerektiğini anlatan Juncker, "AB ile Japonya arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı tamamlamak için her şeyi yapmalıyız. Bu nedenle, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yle 21 Mart’ta Brüksel’de buluşacağız. Avrupa’nın kurallara bağlı serbest ticaret kıtası olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

AB ve Japonya Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine 2013 yılında başlamıştı. Müzakerelerini 2016 yılı bitimine kadar tamamlanması öngörülmesine rağmen bu süreç tamamlanamamıştı.

Söz konusu ticaret anlaşmasıyla, Avrupa özellikle Japonya'nın gıda sektörüne, Japonya ise Avrupa'nın otomobil sektörüne ürünlerinin gümrüksüz girebilmesini istiyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :