AB Komisyonundan Kızılay Toplum Merkezi ziyareti

AB Komisyonundan Kızılay Toplum Merkezi ziyareti

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Direktörü Christian Danielsson, beraberindeki heyetle Kızılay...

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Direktörü Christian Danielsson, beraberindeki heyetle Kızılay Toplum Merkezi'ni ziyaret etti.

Altındağ ilçesindeki Kızılay Toplum Merkezi'ne gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in de yer aldığı heyet, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu ile görüştü.

Güllüoğlu, buradaki konuşmasında, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, global bir meseleye dönen Suriye krizinde Avrupa'nın desteğinin önemli olduğunu söyledi.

Suriye krizinin bölgede 10-12 milyon kişiyi etkilediğine dikkati çeken Güllüoğlu, "Toplum merkezleri Suriyelilerin kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri, yetenek kazanabilecekleri çalışmalar yürütmeye çalışıyor. AB'den gelen fonlarla da toplum merkezi sayımızı artıracağız." diye konuştu.

Genel Direktör Christian Danielsson da Kızılay Toplum Merkezi'nin, Türkiye ile Avrupa'nın, Suriyelilerin durumunu düzeltmek üzere yaptığı iş birliğinin somut bir adımı olduğunu vurgulayarak, buradaki çabalardan ve çalışmalardan etkilendiğini ifade etti.

Merkezin AB'nin Suriyeli mültecilere destek için gösterdiği çabaların önemli bir parçası olduğuna ve bu amaçla AB tarafından 3 milyar avro destek sağlandığına değinen Danielsson, "Kızılay ve diğer kurumlarla yürütmekte olduğumuz iş birliğini takdir ettiğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

Kızılay Toplum Merkezi'nde başta Suriyeliler olmak üzere Türkiye'deki mültecilere el sanatları, kuaförlük, dikiş-nakış ve dil eğitimi veriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :