AB Komisyonu Üyesi Hahn Bosna Hersek'te

AB Komisyonu Üyesi Hahn Bosna Hersek'te

Hahn, Bakanlar Konseyi Başkanı Zvizdic ile görüştü,

SARAYBOSNA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic'e AB Soru Kitapçığını teslim etti.

Hahn, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki resmi temasları kapsamında, ülkenin AB üyelik müzakerelerinin başlatılması yolunda önemli bir adım olan AB Soru Kitapçığını sunmak üzere Zvizdic ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hahn, AB üyelik sürecinin hem Bosna Hersek'e hem de ülke vatandaşlarına fayda sağlayacağını ifade ederek, "Bosna Hersek'ten kitapçıkta bulunan 3 bin 242 soruya yanıt vermesi bekleniyor." dedi.

Zvizdic de Soru Kitapçığının Bosna Hersek için "kapsamlı ve karmaşık" bir görev olduğunu belirterek, "Soru Kitapçığını bugün teslim almak Bosna Hersek'in AB üyelik sürecindeki en önemli tarihlerden biri. Söz konusu kitapçık AB aday ülke statüsü almak için anahtar rol oynamakta." diye konuştu.

Kitapçıkta yer alan soruların yanıtlanmasında ülke kurumlarının son derece özenli çalışacağına işaret eden Zvizdic, Bakanlar Konseyi Başkanı olarak her türlü projede sorumluluk alarak yer alacağını söyledi.

- AB Soru Kitapçığı

Bu arada, ülkelerin siyasi, hukuki, toplumsal ve ekonomik sistemlerinin genel durumunu ele alan AB Soru Kitapçığı, AB Komisyonu tarafından üyelik kriterleri çerçevesinde hazırlanıyor.

AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Bosna Hersek'in "aday ülke" statüsünün kitapçıkta yer alan soruların yanıtları ışığında belirleneceği bildirildi.

Öte yandan, 15 Şubat'ta AB üyelik başvurusunda bulunan ve eylül ayında başvuruya olumlu yanıt alan Bosna Hersek'in, kitapçıkta yer alan 3 bin 200'den fazla soruyu 6 ay içerisinde yanıtlaması bekleniyor.









AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :