AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic:

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic:

"Asya'nın batarya teknolojilerine bağımlılık bir seçenek değil"

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, "Asya'nın batarya teknolojilerine bağımlılık bir seçenek değil." dedi.

Sefcovic, AB üyesi ülkelerde faaliyet gösteren batarya (pil) sektörünün temsilcileri ile buluşmasının ardından Brüksel'de basın toplantısı düzenledi.

Avrupa'da batarya teknolojisine yönelik bir "değer zinciri" kurulması konusunu görüştüklerini bildiren Sefcovic, "Batarya, enerji birliği ve Avrupa'nın endüstriyel dönüşümünde stratejik bir teknoloji durumunda bulunuyor." diye konuştu.

Sefcovic, Avrupa batarya sektörünün küresel rekabet içerisinde yer alması gerektiğini belirterek, "Asya'nın batarya teknolojilerine bağımlılık bir seçenek değil." ifadelerini kullandı.

Batarya sektörünün, 2025'e kadar yıllık 250 milyar avroluk boyuta ulaşmasının beklendiğini anlatan Sefcovic, sektörün Avrupa'da 5 milyon kişiye istihdam sağlama potansiyeli olduğuna dikkati çekti.

Sefcovic, bu alanda AB ülkelerinin bölünmüş bir şekilde davranmaması, beraber çalışarak ticaretin, araştırmaların, inovasyonun ve yatırım finansmanının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :