AB Komiser Hahn Arnavutluk'ta

AB Komiser Hahn Arnavutluk'ta

Hahn: "Arnavutluk'un Avrupalı geleceği, ülkenin ulusal çıkarı olarak görülmelidir."

TİRAN (AA) - AB Komisyonu'nun komşuluk politikası ve genişleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn, "Arnavutluk'un Avrupalı geleceği, ülkenin ulusal çıkarı olarak görülmelidir." dedi.

Hahn, başkent Tiran'daki temasları kapsamında Arnavutluk-AB Yüksek İşbirliği Toplantısına katıldı.

Sheraton Otel'deki toplantının ardından Başbakan Edi Rama ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Hahn, Arnavutluk'un AB üyeliği konusundaki en önemli unsurun yargı alanındaki reformlar olduğuna işaret etti.

Hahn, Arnavutluk'un AB ile katılım müzakerelerine başlamasının önemine dikkati çekerek, "Bu sürece odaklanmalısınız. Arnavutluk'un bu süreci başlatması gerekiyor ki bağlılığını görelim." şeklinde konuştu.

Başbakan Rama da ülkedeki siyasi krizin çözümü noktasında üst düzey bir siyasi toplantı düzenlenmesi için muhalefete davette bulunarak, parti gündeminin ulusal gündemden ayrı tutulması gerektiğini söyledi.

Ülkesinin AB üyelik sürecine de değinen Rama, "Reformların geliştirilmesi konusundaki istekliliğimiz görüldü. Reformlar bizim çocuklarımız ve Arnavutluk'un geleceği için yükümlülüğümüzdür." şeklinde konuştu.

Rama, yargı reformunun onaylanmasının katılım müzakerelerinin başlaması konusunda önemli bir adım olduğunu belirterek, bunun yolsuzlukla mücadeleye doğrudan etkisinin olacağını ifade etti.

Hahn, Tiran'daki temasları kapsamında ayrıca Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ve ana muhalefet Arnavutluk Demokratik Partisi Genel Başkanı Lulzim Basha ile görüştü.

AB Komiser Hahn Arnavutluk'ta

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler