AB katılım müzakerelerinde 33. fasıl açıldı

AB katılım müzakerelerinde 33. fasıl açıldı

Maliye Bakanı Ağbal:- "Bu fasıl altındaki müktesebatı üstlenmek konusunda herhangi bir zorluk beklenmemektedir"- "Türkiye’nin bu fasılla yakından ilgili olan gümrükler, vergilendirme, istatistik ve mali kontrol alanlarındaki mevzuatı AB müktesebatı ile bü

BRÜKSEL (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, açılan "Mali ve Bütçesel Hükümler" faslının, üyelikle birlikte AB bütçesine aktarılacak kaynaklara ilişkin kuralları kapsadığını belirterek, "Bu fasıl altındaki müktesebatı üstlenmek konusunda herhangi bir zorluk beklenmemektedir." dedi.

Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinde Mali ve Bütçesel Hükümler faslı, Brüksel'de düzenlenen hükümetler arası konferansla açıldı.

Ağbal, düzenlenen ortak basın toplantısında, 33 nolu Mali ve Bütçesel Hükümler faslının müzakereye açılmış olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, "Faslın açılması yönünde varılan mutabakatın ardından her iki taraf da üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getirmiş ve teknik çalışmaları hızla tamamlamıştır." diye konuştu.

Bu faslın AB'ye üyelikle birlikte AB bütçesine aktarılacak kaynaklara ilişkin kuralları kapsadığını belirten Bakan Ağbal, "Türkiye’nin bu fasılla yakından ilgili olan gümrükler, vergilendirme, istatistik ve mali kontrol alanlarındaki mevzuatı AB müktesebatı ile büyük ölçüde uyumludur." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbal, vergilendirme, istatistik ve mali kontrol fasıllarının hali hazırda müzakerelere açılmış durumda olduğunu anımsatarak, "Türkiye ile AB arasında tesis edilmiş olan Gümrük Birliği sayesinde de gümrük mevzuatı alanındaki uyum durumumuz da oldukça ileri düzededir. Bu fasıl altındaki müktesebatı üstlenmek konusunda herhangi bir zorluk beklenmemektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bu fasıldaki müktesebatın uygulanması için gerekli kurumsal kapasitenin gayet yeterli olduğunu vurgulayan Bakan Ağbal, "Bu fasılla ilgili tüm kurumlar kendi alanlarında oldukça deneyimlidir ve aralarında iyi işleyen bir koordinasyon mekanizması bulunmaktadır. " dedi.

Ağbal, Maliye Bakanlığının 33. fasıl ve ilgili diğer fasıllarda müktesebata uyum ve uygulamanın iyileştirilmesine yönelik ilerleme kaydetmeye devam edeceğini sözlerine ekledi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :