AB ile imzalanan geri kabul anlaşması

AB ile imzalanan geri kabul anlaşması

Dikili'ye gelen teknedeki 13 göçmen, işlemleri tamamlanarak kamplara transfer edildi

İZMİR (AA) - Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Yunanistan'dan gönderilen 13 göçmen, İzmir'in Dikili ilçesindeki kabul noktasındaki işlemlerinin ardından kamplara transfer edildi.

Anlaşma çerçevesinde 20 Mart sonrası Yunanistan'a geçen ve iadesi yapılacak olan 2'si çocuk 13 kişilik göçmen grubu, Midilli Adası'ndan "Nazlı Jale" adlı tekneyle Dikili Limanı'na getirildi. Teknenin, şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan dalgalar nedeniyle limana yanaşmakta zorlandığı görüldü.

Burada isimleri okunarak sırayla tekneden indirilen İran, Afganistan ve Ürdün uyruklu göçmenlerin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin kurduğu çadırlarda parmak izleri alınarak kayıt işlemleri yapıldı. Göçmenler daha sonra sağlık taramasından geçirildi ve bazı göçmenlerin eksik olan aşıları da tamamlandı.

Türk Kızılayı tarafından kumanya dağıtılan göçmenler, eşyalarıyla x-ray cihazından geçirilip otobüslere bindirilerek, Kırklareli'deki kampa gönderildi.

- "Türkiye'ye çok teşekkür ederiz"

İran'dan 22 gün önce 2,5 ve 8 yaşındaki çocuklarıyla Yunanistan'a geçen Ramin Bayat, ülkesini çok sevdiğini ve geri dönmek için müracaatta bulunduğunu söyledi.

Eşiyle ayrı yaşadığını, çocuklarıyla Yunanistan'a geçtikten sonra gelecekle ilgili kaygılarının arttığını anlatan Bayat, "Aile sıcaklığı kadar güzel bir şey yok, bunun için geri dönmek istedik. Daha iyi bir gelecek adına yola çıktık ama gördüm ki İran daha güzel. Türkiye'ye geldik bana ve çocuklarıma çok iyi davrandılar, çok insancıl davrandılar. Türkiye'ye çok teşekkür ederiz." dedi.

AB ile imzalanan geri kabul anlaşması

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :