AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini, Arnavutluk'ta

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini, Arnavutluk'ta

Mogherini: "Arnavutluk'un AB içerisindeki rolüne ihtiyacımız var. Ülkenin, bölge ve uluslararası anlamda durduğu nokta son derece iyi. Bilgi güvenliği üzerine imzalanan anlaşma da karşılıklı güvenimizin sembolüdür. Gurur duyacağımız çok şey var"

TİRAN (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Arnavutluk'un, AB'ye üyelik ile reform süreçlerini desteklediklerini söyledi.

Mogherini, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Başbakan Edi Rama ile görüştü.

Düzenlenen ortak basın toplantısında açıklama yapan Mogherini, gelişme gösterebilmek için azim ve sabır gerektiğini belirterek, Arnavutluk'un gösterdiği başarının AB'nin de başarısı olduğunu kaydetti.

Arnavutluk'un AB üyelik ve reform süreçlerini desteklediklerini kaydeden Mogherini, "Arnavutluk'un, AB içerisindeki rolüne ihtiyacımız var. Ülkenin, bölge ve uluslararası anlamda durduğu nokta son derece iyi. Bilgi güvenliği üzerine imzalanan anlaşma da karşılıklı güvenimizin sembolüdür. Gurur duyacağımız çok şey var" ifadelerini kullandı.

Rama da sığınmacı krizi noktasında Arnavutluk'un duvar örmeyeceğini belirterek, "Sığınmacı krizinde üzerimize düşen görevi almaya hazırız. Sınırlarımızı açmayacağız ama duvar da örmeyeceğiz. AB planı kapsamında işbirliği yapmaya hazırız. Bu bireysel bir sorun değil, Avrupa kıtasının bir sorunudur" diye konuştu.

Tiran'da bir dizi resmi temaslarda bulunan Mogherini, Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile görüşerek, Arnavutluk Meclisi genel oturumuna katıldı. Mogherini'nin yarın muhalefet lideri Lulzim Basha ile görüşmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :