AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı

AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi

BRATİSLAVA (AA) – Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda, AB’ye üye ülkenin dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi.

AB Dönem Başkanı Slovakya’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantının Türkiye konulu özel oturumu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini başkanlığında başladı.

Toplantının gündemini, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı alınan önlemler, terörle mücadele, Türkiye-AB İlişkileri, göç krizi ve vize serbestisi konuları oluşturuyor.

Bakan Çelik, AB dışişleri bakanlarıyla bir araya geldiği çalışma kahvaltısının ardından, tüm üye ve aday ülkelerin de katılacağı “Terörizmle Mücadele ve Radikalleşmenin Önlenmesi” oturumuna katılarak burada bir konuşma yapacak.

Bakan Çelik Bratislava’daki programı kapsamında dün akşam önce AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile ve ardından AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :