"AB, Balkanlar'daki gelişmeleri takip ediyor"

"AB, Balkanlar'daki gelişmeleri takip ediyor"

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Crnadak ile görüşen Malta Dışişleri Bakanı Vella: "AB, Balkan ülkelerinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Burada barış ve istikrarın korunması önemli"

SARAYBOSNA (AA) - Malta Dışişleri Bakanı George Vella, Avrupa Birliği'nin (AB) Batı Balkan ülkelerinin üyelik süreçleriyle yakından ilgilendiğini belirterek, "AB, Balkan ülkelerinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Burada barış ve istikrarın korunması önemli." dedi.

Vella, başkent Saraybosna'daki temasları kapsamında, Bosna Hersekli mevkidaşı İgor Crnadak ile görüştü.

Bakanlık binasında gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Vella, AB Dönem Başkanlığı görevini yürüten Malta'nın Bosna Hersek ile ilişkilerini muhafaza edeceğini ifade ederek, iki ülke arasında turizm ve yatırım alanlarında daha fazla işbirliği sağlanması gerektiğini söyledi.

AB'nin Bosna Hersek ve Batı Balkan ülkelerinin üyelik süreciyle yakından ilgilendiğini aktaran Vella, "AB için son derece önem teşkil eden bölgenin güvenliğine ayrı bir özen göstereceğiz. AB, Balkan ülkelerinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Burada barış ve istikrarın korunması önemli." diye konuştu.

Vella, Bosna Hersek'in AB üyelik yolunda önemli adımlar attığına işaret ederek, Bosna Hersek'in "gönül bağıyla" AB üyelik yolunda ilerlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Crnadak da Malta'nın AB'nin genişleme politikasına destek verdiğini belirterek, "Bosna Hersek, 2016 yılında önemli gelişmeler kaydetti. Planladığımız takdirde yolumuza devam edersek en geç bu yılın sonunda aday statüsü almayı hedefliyoruz." dedi.

AB tarafından Bosna Hersek'e verilen Soru Kitapçığını yılın ilk yarısında cevaplamayı amaçladıklarını aktaran Crnadak, Malta ile işbirliğine devam edeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler