AB Bakanı ve Başkmüzakereci Bozkır Strazburg’da

AB Bakanı ve Başkmüzakereci Bozkır Strazburg’da

AB Bakanı Bozkır, Strazburg’daki temasları kapsamında Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland’la görüştü

STRAZBURG (AA) – Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Strazburg’daki temasları çerçevesinde Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile bir araya geldi.

Strazburg’da resmi temaslarda bulunan Bakan Bozkır, beraberindeki heyetle Jagland’ın yanı sıra Avrupa Parlamentosu Üyesi Anna Maria-Corazza Bildt, Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber ile AB Komisyonu'nun Göç ve İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi Dimitri Avramapulos ile görüştü.

AB Bakanlığından alınan bilgiye göre, görüşmelerde AB ülkelerinde Türk vatandaşlarına uygulanan vizenin kaldırılması süreci, Türkiye-AB ilişkileri ve sığınmacı sorunu konuları ele alındı.

Bakan Bozkır’ın heyetinde Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ve Avrupa Konseyi Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan Şerif İşcan da yer aldı.

Bozkır, Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) Grubu Başkanı Syed Kamall, AP Başkanı Martin Schulz ve Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) Grubu Başkanı Gianni Pittella ile de bir araya gelecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :