AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılan Mısır'daki Devrimin Yarını Partisi Lideri Dr. Eymen Nur, "haber" kategorisinde tercihini Emrah Yorulmaz'ın "Kaşıkçı cinayeti" fotoğrafından yana kullandı- Nur, "yaşam" kategorisinde "Ali Dede ve kedisi", "spor" k

İSTANBUL (AA) - Mısır'daki Devrimin Yarını Partisi Lideri Dr. Eymen Nur, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Nur, Başakşehir'deki evinde AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek, bilgi aldı.

Daha sonra "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oylayan Nur, "Haber" kategorisindeki tercihini Emrah Yorulmaz'ın "Kaşıkçı cinayeti" adlı fotoğrafından yana kullandı.

Nur, "Yaşam" kategorisinde İlhami Çetin'in "Ali dede ve kedisi", "Spor" kategorisinde de Ali Atmaca'nın "Ata sporu" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.

- "Öldürmenin ve parçalamanın giriş anını canlandırıyor"

Fotoğraf oylamasının ardından AA muhabirine açıklama yapan Eymen Nur, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı'yla 35 yıllık dostlukları olduğunu söyledi.

Nur, Kaşıkçı cinayetinin bu yılın en tehlikeli ve en önemli olayı olduğunu ifade ederek, "Bu olayla bağlantılı herhangi bir fotoğraf karesi önemli ancak bu fotoğraf çok daha önemlidir. Çünkü öldürmenin ve parçalamanın fikrini ve giriş anını canlandırıyor. Bu fotoğraf ve üstün mesleki faaliyetlerinden dolayı Anadolu Ajansı'nı tebrik ederim." dedi.

"Yaşam" kategorisinde de "Ali dede ve kedisi" başlıklı fotoğrafın insanlığı yansıttığını aktaran Nur, Ali Meşe'nin evini saran alevlere ve sıkıntılara rağmen kediye değer verdiğini ifade etti.

Eymen Nur, "spor" kategorisindeki tercihine ilişkin ise "Bu kare fotomuhabirinin yeteneğini gösteriyor, saniyeler içinde gerçekleşebilen görüntüyü net ve açık bir şekilde yakalayabildi. Harika bir kare, fotomuhabirinin maharetini yansıtıyor." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :