AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

BTK Başkanı Sayan, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı- Sayan, tercihini "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk", "Koyunların yolculuğu" ve "Hafız Zeynep boks şampiyonu olmak istiyor" başlıklı fotoğraflardan yana yaptı

ANKARA (AA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, üç kategoriden üç fotoğraf için oy kullandı.

Sayan, AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı, daha sonra "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

İlk olarak "Haber" kategorisini inceleyen Sayan, "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" fotoğrafına oy verdi.

Fotoğrafların hepsinin birbirinden farklı ve güzel temalar içerdiğini belirten Sayan, seçim yapmakta zorlandığını söyledi.

Sayan, İsrail'in tavrını eleştirerek, "16 yaşındaki bir çocuğun çok sayıda asker tarafından götürülürken sergilediği duruş, inancın, azmin, kararlılığın ve 'Ben dik durabiliyorum' demenin göstergesi olduğu için o fotoğrafı seçtim." dedi.

"Yaşam" kategorisindeki fotoğrafları da tek tek inceleyen Sayan, bu bölümdeki oyunu "Koyunların yolculuğu" başlıklı fotoğraf için kullandı.

Sayan, kucağında yeni doğmuş kuzuyu taşıyan çobanın, bir tarafta masumiyeti, bir tarafta da zor koşulları gösterdiğini dile getirdi.

Bir iletişimci olarak kucağında kuzu taşıyan çobanın, o doğa şartlarında iletişimi nasıl sağladığını düşündüğünü anlatan Sayan, "Vatandaşların iletişiminin sürekliliğini sağlamaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki o vatandaşın cebinde bir cep telefonu vardır ve kapsama alanı içindedir." diye konuştu.

"Spor" kategorisini de inceleyen Sayan, tercihini "Hafız Zeynep boks şampiyonu olmak istiyor" başlıklı fotoğraftan yana yaptı.

Sayan, söz konusu fotoğrafın, hem eğitim hem din hem de spor hayatında başarı sağlanabileceğini gösterdiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler