AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, oylamaya katılarak üç kategoriden birer fotoğraf için oy kullandı - Kurtulmuş:"Her fotoğraf birbirinden güzel, seçmekte zorlanıyoruz. Hem Anadolu Ajansını hem bu fotoğrafları çeken arkadaşlarımızı tebrik ediyorum"

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, üç kategoriden birer fotoğraf için oy kullandı.

Bakan Kurtulmuş, AA'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylaması için AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceleyerek bilgi aldı.

Kurtulmuş, "haber" kategorisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını açıklamasının ardından Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp, gözlerini bağlayarak götürdüğü 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğu konu alan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" isimli fotoğrafı oyladı.

"Yaşam" kategorisinde, Kurtulmuş, Muş'un Yukarı Yongalı köyünde yaşayan vatandaşların kışın köyün 7 kilometre uzaklığındaki yaylalardan koyunlarını getirişini anlatan "Koyunların yolculuğu" isimli fotoğrafı seçti.

Kurtulmuş'un "spor" kategorisindeki tercihi ise Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraf oldu.

- "Her fotoğraf birbirinden güzel"

Bakan Kurtulmuş, AA'yı her yıl gerçekleştirdiği "Yılın Fotoğrafları Oylaması" için tebrik etti.

Kurtulmuş, "Her fotoğraf birbirinden güzel, seçmekte zorlanıyoruz. Hem Anadolu Ajansını hem bu fotoğrafları çeken arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah güzel bir seçim olur ve sonuçlarını biz de merak ediyoruz açıkçası." dedi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler