AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Bayburt Belediye Başkanı Memiş, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

BAYBURT (AA) - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Belediye Başkanı Memiş, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı inceleyerek 9 fotoğraf için oy kullandı.

Memiş, oylamanın ardından yaptığı değerlendirmede, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" başlığıyla oylamaya sunulan fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu, Anadolu Ajansı nezdinde tüm çalışanlarını tebrik ettiğini söyledi.

Tek tek incelediği fotoğraflar arasında seçim yapmakta kararsız kaldığını anlatan Memiş, şunları kaydetti:

"Gönül istiyor ki hepsine oy verelim, hepside oy vermeye değer. Tabi biz içlerinden birkaç tanesini seçtik ama fotoğraflar çok güzel. Bu fotoğraflar bizim hafızamızı da oluşturacak. Bizim eskilerimiz der ki 'hafızayı beşer nisyan ile maluldür.' Yani insan unutmakla bilinir ama bu fotoğraflar tarihe kayıt düşmektir, tarihi kayıt altına almaktır. Onun için çok önemli. On yıl, yirmi yıl sonra belki yüz ya da üç yüz yıl sonra bu fotoğraflar ortaya çıktığı zaman gelecek nesiller şunu diyecek, 'geçmişte şunları da yaşamışız, bakın bunlar fotoğraflanmış.' Yani tarihe kayıt düşmesi adına da çok önemli, sanat adına da çok önemli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :