AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki 3 fotoğraf için oy kullandı

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Temurci, partisinin il başkanlığında "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki 3 fotoğraf için oy kullandı.

Selim Temurci, haber kategorisinde Kayhan Özer'in, Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Yenikapı miting alanında gerçekleştirilen, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde çektiği aynı isimli fotoğrafa oy verdi.

Yaşam kategorisinde ise Temurci'nin tercihi, Cem Genco'nun, Suriye'nin İdlib kentinde rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halit Nasır'ın 5 yaşındaki kızı Gözyaşı'nın, babasının tedavi edileceğini duyduğu andaki sevincini yansıtan "Gözyaşı'nın babası için çağrısı karşılık buldu" adlı fotoğraftan yana oldu.

Temurci, spor kategorisinde ise Bülent Doruk'un çektiği, Spor Toto Süper Liginin 33. haftasında Osmanlıspor ile Vodafone Arena'da oynadığı maçı kazanarak, sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş'in yaşadığı sevinci anlatan "Şenol Güneş" fotoğrafına oy verdi.

- "Yaşadıklarımız ve duygularımız fotoğraf seçimlerimizi etkiliyor"

Oylamanın ardından değerlendirmede bulunan Temurci, fotoğrafların her birinin ayrı ayrı güzel olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gerçekten seçmekte zorlandık. Ancak tabii ki özellikle 15 Temmuz sürecini anlatan fotoğraflar bizim hafızamızda hala tazeliğini koruyor. Gerek yaşamın içinden, gerek Türkiye'den seçmiş olduğumuz fotoğraflarda, şu an hem bu ülkede hem coğrafyada yaşadıklarımız ve duygularımız seçimimizi etkiliyor. Çok güzel fotoğraflar seçilmiş. 15 Temmuz sonrası yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitinginde seçilen bu fotoğrafın bizim için çok büyük önemi var. Sanıyorum dünya tarihinde görülebilecek en büyük kalabalıklardan biriydi. Diğer fotoğraflar, özellikle Suriye'de yaşananlar bizi çok etkiliyor. O bölgeye İstanbul'dan yardım tırlarımızı da bu cuma göndermiş olacağız. Güzel bir çalışma olmuş."

Temurci, Anadolu Ajansının ismiyle, logosuyla müsemma bir kurum olduğunu ifade ederek, AA'nın logosu bir yerde görüldüğünde "güvenebilirsiniz, inanabilirsiniz" dedirten bir kuruluş olduğunu söyledi.

Son 10-15 yıl içerisinde AA'nın geldiği yerin çok önemli olduğuna değinen Temurci, kurumda insan kaynağını da çok güçlendiren bir yapı oluşturulduğunu belirtti.

Temurci, "Bu ülkede medya eğer gerçekten dördüncü güç olacaksa, o gücün de milletin değerlerine sahip insanlar tarafından yönetiliyor olması lazım. O anlamda Anadolu Ajansımız ile gurur duyuyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :