AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 3 fotoğrafa oy verdi

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Makamında oylama hakkında AA Edirne Bölge Müdürü Salih Baran'dan bilgi alan Gürkan, fotoğrafları inceledi.

Gürkan, haber kategorisinde, foto muhabiri Elif Öztürk'ün "Türkiye darbe girişimine karşı tek yürek" adlı fotoğrafına oy verdi.

Yaşam kategorisinde Andrei Pungovschi'ye ait "İdomeni'deki çocuklar" adlı fotoğrafı beğenen Gürkan, sporda da Elif Öztürk'ün çektiği "Fenerbahçe-Kızılyıldız Telekom maçı" adlı çalışmayı seçti.

Gürkan, "Türkiye darbe girişimine karşı tek yürek" adlı fotoğrafın, kalkışmanın başladığı ve bittiği yeri simgeleyen çok önemli bir eser olduğunu söyledi.

Fotoğrafın kompozisyonunda, Türk bayrağının herkesin ve her şeyin üzerinde olduğunun görüldüğünü belirten Gürkan, "Birlik ve beraberliğimizin simgesi, rengini şehit kanından alan bayrağımız, orada da birleştirici görevini yapmış. Türk milletini, hangi inanç, düşünce, görüşten olursa olsun darbe kalkışması anında bir araya getirebilmiş. Bu vatan, bu memleket, Türkiye Cumhuriyeti bizim. Atatürk hepimizin kurucu lideri. Vatanın bölünmez bütünlüğü, bekası, Türk bayrağının ilelebet gönderde kalması bizlerin en büyük hedefi." ifadelerini kullandı.

"Demokrasi sadece iktidarlara, muhalefetlere değil, siyasetle uğraşmayan insanlar için de çok gerekli. Her ne pahasına olursa olsun Türk milleti, demokrasiye, demokratik rejime, sandığa, seçime olan inancını 15 Temmuz akşamı çok net belgeledi." diyen Gürkan, şunları kaydetti:

"16 Temmuz'da belediye meclisinde grubu bulunan 3 siyasi partinin il başkanını aradım. 17 Temmuz'da, belki de Türkiye'de tektir, pazar olmasına rağmen meclisi olağanüstü topladık. İl başkanları açıklamalar yaptılar, sonra da Türkiye'de ilk, siyasi parti ayrımı olmaksızın demokrasi mitingini Edirne'de yaptık. Cumhuriyetin ve demokrasinin kalesinde bunu gerçekleştirmekten de gurur duyduk. Siyasi olarak birbirimize muhalif olabiliriz, siyaseten birbirimizi yenmek için mücadele edebiliriz ama demokrasinin silahla, terörle bastırılması, ortadan kaldırılması kabul edilemez. Sandıkta birbirimizi yenmek için siyaset meydanlarında mücadele edeceğiz, şiddetle değil."

Gürkan, "2016, seçkide de görüldüğü üzere, acı bir yıl. Tüm dünyada insanın insana kıydığı bir yıl oldu, bu da fotoğraflara yansımış durumda. 2017'de hiçbir muhabirin acı bir fotoğraf çekmemesini umut ediyorum. Son yıllarda önemli projelere, haberlere imza atan AA'yı da kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :