AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Vietnam Savaşı'nın sembolü olan bugün 53 yaşındaki BM İyi Niyet Elçisi Kim Phuc, oylamaya katılarak 3 fotoğrafa oy verdi- Phuc, gördüğünde içini acıttığını söylediği Suriyeli "Ümran Daknes"in fotoğrafı ile "İdomeni'deki çocuklar" ve "Hüseyin Bolt"un fotoğ

İSTANBUL (AA) - Vietnam Savaşı'nın sembolü olan Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Kim Phuc, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Phuc, Zültü Livaneli'nin 50. Sanat Yılı etkinlikleri kapsamında geldiği İstanbul'da, "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerindeki fotoğraflar arasından 3 eser için oy kullandı.

Foto muhabiri Mahmut Rslan'ın, Suriye'de düzenlenen saldırıda yıkılan bir enkazın altından yaralı olarak kurtarıldıktan sonra, sahra hastanesine götürülmek üzere beklediği ambulansta çektiği "Ümran Daknes"in fotoğrafını beğenen Phuc, "Bu fotoğraf içimi acıttı, bana acı verdi. Onu tedavi etmek, korumak, yardım etmek istiyorum. Bu ona neden yapıldı? Bunu öğrenmek istiyorum." diyerek duygularını dile getirdi.

Daha sonra Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kampa gelen sığınmacı çocuklar için düzenlenen etkinlik sırasında foto muhabiri Andrei Pungovschi'nin fotoğrafını oylayan Phuc, bu fotoğrafta yer alan bir sığınmacı çocuk için de "Yüzü çok masum, beni çok etkiledi." değerlendirmesinde bulundu.

Phuc, spor fotoğrafları kategorisinde ise foto muhabiri Salih Zeki Fazlıoğlu'nun objektifine yansıyan, Rio 2016 Yaz Oyunları Atletizm Erkekler 100 metre yarı finalde yarışan dünyaca ünlü Jamaikalı atlet Usain Bolt'un fotoğrafını beğendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler