AA'nın "Diplomasi Muhabirliği" hizmet içi eğitimi başladı

AA'nın "Diplomasi Muhabirliği" hizmet içi eğitimi başladı

Anadolu Ajansı Haber Akademisi tarafından Ankara'da gerçekleştirilecek "Diplomasi Muhabirliği" hizmet içi eğitimi başladı - AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya:- "Yurt dışında artık kendi haberini üreten, 2016 ile 2017'nin ilk yarısında toplamda yüzde 20'lik

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisince, kurumda çalışan diplomasi muhabirlerinin habercilik refleksi ve diplomasi algılarının geliştirilmesi, eksiklerinin giderilmesi amacıyla düzenlenen "Diplomasi Muhabirliği" hizmet içi eğitimi başladı.

AA Haber Akademisi tarafından 4 Nisan - 1 Haziran 2016 arasında gerçekleştirilecek 320 saatlik eğitim, AA Genel Müdürlüğü binasında açılış dersiyle başladı.

Açılışta konuşan AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, AA'nın yurt dışında gittikçe büyüyen, yurt içinde ise oturmuş bir yapısının olduğunu belirtti.

AA'nın yarın 96 yaşına gireceğini dile getiren Özkaya, eğitimlere katılanların birer öncü kuşak olduğunu kaydetti.

Özkaya, AA'nın yurt dışında yeni bürolar açmaya devam ettiğine işaret ederek, "Yurt dışında artık kendi haberini üreten, 2016 ile 2017'nin ilk yarısında toplamda yüzde 20'lik büyümeyi hedefleyen, 14 bölgede daha büro açacak olan bir ajanstan bahsediyoruz. Bu ajansın Avrupa'daki tüm ülkelerde yapılanmaları olacak inşallah, 3-5 yıllık süre zarfında" diye konuştu.

Ortak hedeflerin oluşturulması gerektiğine dikkati çeken Özkaya, "Ortak hedefimiz var. Bu ülkenin parçasıyız" dedi.

Açılış dersine AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez ve Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş da katıldı.

- Eğitim hakkında

Eğitim kapsamında Kamu Diplomasisi, Türk Dış Politikasının Genel İlkeleri ve Vizyonu, Protokol Kuralları ve Diplomatik Dil dersleri verilecek.

Derslerde AB süreci, Filistin-İsrail anlaşmazlığı, Kıbrıs, dünyadaki Müslüman azınlıklar, İslamofobi, Türk boğazları, Ege Denizi ve terörizm gibi güncel konular da işlenecek. Dersleri alanında uzman akademisyen, kamu kurumu yöneticisi ve bakanlık uzmanlarının yanı sıra AA'nın yöneticileri ile tecrübeli muhabirleri verecek.

Toplam 2 ay sürecek ve 320 saat eğitim verilecek program çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Başkanlığı, Türk Kızılayı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ziyaret edilecek. Bu kurumlarda yapılacak eğitimlerde kurumların uluslararası politikaları, iş birlikleri, ittifakları ve işleyişi ders formatında işlenecek.

Programın sonunda katılımcılar her ders için sınava tabi tutulacak, başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek.

AA'nın "Diplomasi Muhabirliği" hizmet içi eğitimi başladı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :