AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Bartın Valisi Nusret Dirim:-"Her bir sayfası ayrı bir araştırmaya, ayrı bir kitaba konu olabilecek muhtevadaki çalışma için Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyorum. Bu süreçte özellikle halkımızın gelişmelerde bilgilenmesinde önemli bir rol oynadı."- Bartın Ü

BARTIN (AA) - Bartın Valisi Nusret Dirim, Anadolu Ajansı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde halkın gelişmelerden bilgi sahibi olmasında büyük rol oynadığını belirtti.
Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Bartın Valisi Nusret Dirim ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'a takdim edildi.
Darbe girişimi sırası ve sonrasında yaşanan gelişmelerin, AA muhabirlerinin haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını inceleyen Dirim, Türk halkının bir tarih yazdığını, AA'nın da halkın yazdığı tarihi kitaplaştırdığını belirterek, yetkililere teşekkür etti.
Vatandaşların sağlıklı bir şekilde bu süreçle ilgili bilgilendirilmeleri açısından çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Dirim, "Her bir sayfası ayrı bir araştırmaya, ayrı bir kitaba konu olabilecek muhtevadaki çalışma için AA'ya teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde tabi bunların ayrı araştırmalarını yapan bilim adamları olacaktır. Ben AA'ya çok teşekkür ediyorum, bu süreçte özellikle halkımızın gelişmelerde bilgilenmesinde önemli bir rol oynadı. Halkımız medyadan birçok şeyi takip ederek cesaretle kararlılıkla darbe girişimin önünde durdu." diye konuştu.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da Türk milletinin memleket söz konusu olduğunda ne yapabileceğini gösterdiğine işaret ederek, bir daha böyle haince girişimlerle karşılaşmamayı arzuladığını belirtti.
"AA'nın 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabını hazırlaması çok yerinde olmuş. Devletimizin kurumunca hazırlanan darbe girişimini dakika dakika anlatan bu kitap, bir belge niteliğindedir" diyen Kaplan, şöyle devam etti:
"15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimi milletin iradesine yapılmış bir kalkışma ve isyandır. Kalkışmanın ülkenin işgalini amaçlayan haince bir tuzaktır. Şükürler olsun ki milletimiz bu hainliğin,alçaklığın karşısında durarak bu girişimi engelledi. Milletimiz bu olay dolayısıyla zaten bildiğimiz özelliğini olan kahramanlığını açığa çıkardı. Kahramanlığını, vefakarlığını, her an her durumda, vatan söz konusu olduğunda neler yapa bileceğini herkese gösterdi. Ve adeta bir destan yazdı, Bütün milletlere de bir ders verdi."
Türkiye'nin gücü konusunda hala zerre kadar şüphesi olanların kendi emperyalist emellerini gözden geçirmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Kaplan, şunları kaydetti:
"Bizim milletimizin vatanseverlik duygusu sınanacak denenecek bir husus asla değildir. Ben de böyle bir milletin evladı olmakla iftihar ediyorum. Bu olayda evlatlarını kaybedenler oldu yaralılarımız oldu, onlar şehitlik mertebesine eriştiler. Milletimiz, memleket söz konusu olduğunda yapılması gereken her şeyi yapacağını herkese gösterdi. Arzu ederim ki bir daha böyle haince girişimlerle karşılaşmayız." değerlendirmesinde bulundu."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler