"AA'nın Dakika Dakika Darbe Girişimi" kitabı

"AA'nın Dakika Dakika Darbe Girişimi" kitabı

Hatay Valisi Topaca: - "Hep birlikte demokrasimize, milletimize, devletimize, milletin bütünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Anadolu Ajansına ve çalışanlarına, bu kadar kısa sürede böyle güzel bir derlemeyi yaparak kitap haline getirdikleri için teşek

HATAY (AA) - Hatay Valisi Ercan Topaca, Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabına ilişkin,"Hep birlikte demokrasimize, milletimize, devletimize, milletin bütünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Anadolu Ajansına ve çalışanlarına bu kadar kısa sürede böyle güzel bir derlemeyi yaparak kitap haline getirdikleri için teşekkür ederim." dedi.

Topaca, kendisine hediye edilen "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını inceledi. O gecenin ve ertesi günün çok sıkıntılı geçtiğine işaret eden Topaca, şunları kaydetti:

"O gece yaşamış olduğumuz acıları, sıkıntıları, verilen tepkileri bu kitapla tekrar yaşıyoruz. Millet olarak bu hain saldırıyı hep birlikte bertaraf ettik. Devletimize, milletimizin bütünlüğüne yapılan bu saldırının içimizdeki bazı asker, polis kıyafetli kişiler tarafından gerçekleştirilmiş olması ayrı bir üzüntü kaynağıdır. Peygamber ocağında bu hainlerin barınmış, üst makamlara, mevkilere çıkmış olması milletimizi, bizleri derinden yaralamıştır. Biz askerini, polisini seven bir milletiz. Ancak, kendisini korumakla görevlendirilen bu kurumlar içerisinde bu şekilde bunların yapılanmış olması ve ülke savunması için kendilerine emanet edilen silahları, uçakları, helikopterleri, tankları millete yönlendirmek, milletin can güvenliğini ortadan kaldıracak şekilde saldırı aracı olarak kullanmak ihanetlerin en büyüğüdür. Bunun hoş görülecek, affedilecek bir yanı yoktur. Bu ihaneti yapanlar da en ağır şekilde cezasını çekeceklerdir. Burada kimsenin tolerans, merhamet göstermeye hakkı yoktur. Bu tür konularda merhamet olmaz."

-"Bir daha bu tür acıları, ihanetleri yaşamayalım"

Kendi devletine, milletine ihanet içinde olanlara karşı yöneticilerin, yargının toleranslı bakmasının da vatana ihanetle eşdeğer olduğu görüşünü dile getiren Topaca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlara gösterilecek bir merhamet önümüzdeki dönemlerde, yıllarda daha büyük belayla karşılaşmamızın da alt yapısını oluşturacaktır. Kim olursa olsun bu konuda işlem yapma, karar alma yetkisi olan herkesin kararlılıkla, ciddiyetle ve samimiyetle bu işin üzerine giderek sorumluları, hainleri cezalandırması, devlet sistemi içerisinden atması büyük önem arz etmektedir. Temennimiz, bundan sonra bizim ülkemiz, devletimiz, milletimiz bu tür ihanetlerle karşılaşmasın. Herkes, bu anlamda üzerine düşeni yapsın, uyanık olsun, bir daha bu tür acıları, ihanet olaylarını yaşamayalım. Kitapta yer alan bu fotoğrafları, yanmış yıkılmış binaları, araçları, yaralanmış insanları bunları bir daha görmeyelim."

"Hep birlikte demokrasimize, milletimize, devletimize, milletin bütünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Anadolu Ajansına ve çalışanlarına bu kadar kısa sürede böyle güzel bir derlemeyi yaparak kitap haline getirdikleri için teşekkür ederim." diyen Topaca, Hatay'da da terör örgütünün kentteki ayağının ve hainlerin ortaya çıkarılarak adalete teslim edilmeleri ve hak ettikleri cezayı almaları konusunda kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler