AA'nın Boşnakça, Hırvatça, Sırpça yayını 5 yaşında

AA'nın Boşnakça, Hırvatça, Sırpça yayını 5 yaşında

Anadolu Ajansı tarafından, kurumun 100. yıl vizyonu kapsamında 11 Mart 2012'de başlatılan Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça (BHS) yayını beşinci yılını doldurdu

SARAYBOSNA (AA) - Anadolu Ajansı'nın (AA) 100. Yıl Vizyonu kapsamında, 11 Mart 2012 tarihinde hayata geçirdiği Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça (BHS) yayını beşinci yılını geride bıraktı.

Türkiye'nin küresel anlamda artan etkinliğine paralel olarak, AA tarafından beş yıl önce başlatılan çok dilli yayıncılık adımları kısa sürede meyvelerini verdi. AA'nın BHS yayını, beş yılda Batı Balkanlar'daki büyük bir boşluğu doldurma başarısını gösterdi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, dönemin Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katıldığı törenle açılan BHS haber merkezi, beş yıl içinde bölgede önemli bir haber kaynağı haline geldi.

Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan'da 110'un üzerinde abonesi bulunan BHS yayını, Batı Balkanlar'dan, Türkiye'den ve dünyadan günde ortalama 80 haber, 250 fotoğraf ve 25 görüntüyü bölgedeki abonelerine ulaştırıyor.

Bölge medyası AA'nın BHS yayınına büyük ilgi göstermeye devam ediyor.

- Zvizdic ve Crnadak'tan AA'ya övgü

AA'nın BHS yayınının beşinci yıl dönümünü kutlamasından kısa bir süre önce, kurumun Saraybosna'daki temsilciliğini ziyaret eden Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ve Dışişleri Bakanı Igor Crnadak AA'nın bölgedeki çalışmalarından övgü ile söz etti.

BHS yayınının beşinci yaşını tebrik eden Zvizdic, "Daha uzun yıllar, hem Bosna Hersek'te hem de diğer bölge ülkelerinde faaliyetlerinizin sürmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Zvizdic, AA gibi tarafsız ve güvenilir haber kaynaklarının toplumların demokratik gelişimine de katkı sağladığını söyledi.

Crnadak da BHS yayınının yeni yaşını kutlayarak, başarılı çalışmalarından dolayı kurumu tebrik etti.

- Önemli olaylara tanıklık etti

AA'nın BHS yayını, bu beş yıl içinde birçok bölgesel ve uluslararası gelişmeyi de yakından takip etti.

Bu süre zarfında, 2012 yılında dönemin BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Bosna Hersek ziyareti, 2013 yılında Hırvatistan'ın AB'ye üye olması, Bosna'daki savaştan kalma en büyük toplu mezar olan Tomasica'nın bulunması, Bosna Hersek'teki tarihi nüfus sayımı, 2014 yılında Bosna Hersek ve Sırbistan'ı etkileyen ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği büyük sel felaketi, Bosna Hersek'te cumhurbaşkanlığının da yakıldığı büyük protesto gösterileri, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın Sırbistan'a yaptığı tarihi ziyaret, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sırbistan ziyareti, 2015 yılında Srebrenitsa'daki soykırımın 20. yıl dönümü anma etkinlikleri, Balkanlar'ı da doğrudan etkileyen sığınmacı krizi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Papa Franciscus'un Bosna Hersek'e yaptığı ziyaretler, 2016 yılında Karadağ, Makedonya, Sırbistan ve Hırvatistan'daki genel seçimler gibi birçok önemli gelişme takip edilerek abonelere ulaştırıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :