AA'nın abone ağı Azerbaycan'da da genişliyor

AA'nın abone ağı Azerbaycan'da da genişliyor

Azerbaycan'ın en köklü televizyon kanallarından Lider TV, Anadolu Ajansı ile abonelik anlaşması imzaladı

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın en köklü televizyon kanallarından Lider TV, Anadolu Ajansı (AA) ile abonelik anlaşması imzaladı.

Dünyanın en etkin beş haber ajansından biri olma hedefiyle çalışmalarını yoğunlaştıran AA, Asya-Kafkasya bölgesinde hem haber üretimini hem de abone ağını genişletiyor.

Azerbaycan'daki medya kuruluşlarına her alanda katkı sağlamayı amaçlayan AA, ülkenin en çok izlenen kanallarından Lider TV ile abonelik anlaşması imzaladı. Televizyon kanalının Bakü'deki merkezinde imzalanan anlaşmayla Lider TV, AA'nın servis ettiği günde ortalama bin 500 haber, bin fotoğraf ve 500 video hizmetinden bir yıl boyunca yararlanabilecek.

Anlaşmaya kanal adına imza atan Lider TV-Radyo Azerbaycan Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adalet Aliyev, daha önce birçok yabancı haber ajansıyla çalıştıklarını fakat bugün AA'nın hizmetlerinden yararlanmaya karar verdiklerini söyledi. 

AA'nın yayınladığı haber, görüntü ve fotoğrafları bir süredir takip ettiklerini belirten Aliyev, dünyadaki gelişmelerden doğru ve hızlı şekilde bilgi sahibi olmak için AA'yı seçtiklerini kaydetti.

Aliyev, AA'nın sunduğu işin kalitesi ve hızıyla etkin Batı ajanslarından geri kalmadığını vurguladı. 

AA Asya-Kafkasya Bölge Temsilcisi Tolga Özgenç de AA'nın faaliyetleri konusunda bilgi vererek Türkçenin yanında İngilizce, Fransızca, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe ve Arnavutça yayın yaptıklarını, ilerleyen dönemde yayın dili sayısının artacağını bildirdi.

Lider TV'nin Batılı haber ajanslarıyla anlaşmasını sonlandırarak AA'nın haberlerini almaya başlamasını çok anlamlı bulduğunu vurgulayan Özgenç, dost ve kardeş ülkelerde, özellikle de Azerbaycan'da medya kuruluşlarını her konuda desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :