AA muhabirlerinin PKK tarafından kaçırılması

AA muhabirlerinin PKK tarafından kaçırılması

Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Aydıntepe:- "PKK, bugüne kadar sivil halka yönelik yaptığı zulümlere bir de gazeteci kaçırarak bir yenisini daha eklemiştir. Böylelikle hain PKK bir kez daha kirli yüzünü gözler önüne sermiştir"

SAKARYA (AA) - Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılmasına ilişkin, terör örgütünün insanlık suçuna bir yenisini daha eklediğini belirtti.

Aydıntepe, yaptığı yazılı açıklamada, AA'nın 3 muhabirinin PKK'lılar tarafından kaçırılmasını kınadığını bildirdi.

PKK'nın, Nusaybin'de haber takibi yapan gazetecileri kaçırmasının affedilmeyecek bir suç olduğunu kaydeden Aydıntepe, "Basının özgürce görev yapması ne olursa olsun engellenemez. PKK, bugüne kadar sivil halka yönelik yaptığı zulümlere bir de gazeteci kaçırarak bir yenisini daha eklemiştir. Böylelikle hain PKK bir kez daha kirli yüzünü gözler önüne sermiştir" ifadelerini kullandı.

Aydıntepe, tek amaçları haber yapmak olan AA muhabirlerinin serbest bırakılmasının yerinde olduğunu vurgulayarak, "Bir kez daha meslektaşlarımıza ve bağlı oldukları kurumları Anadolu Ajansı'na geçmiş olsun derken, bu olayın basına yönelik yapılan baskılarının sonuncusu olmasını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :