AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Ordulularla buluştu

ORDU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Ordulularla buluştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile AA'nın katkılarıyla düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" adlı fotoğraf sergisi, Fatsa Kültür Sarayı Sanat Galerisi'nde açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, burada yaptığı konuşma, 15 Temmuz'un, tarihin gördüğü en büyük kalkışma olduğunu ve buna aziz milletin destansı bir şekilde cevap verdiğini söyledi.

Çoruh, o gece yaşananların ve şehitlerin kendisini çok üzdüğünü anlatarak, "O gün bu hain kalkışmayı çok büyük bir cesaret ve inançla bertaraf ettik. O akşam çok farklı duygular yaşadık. En kahpesinden hainliği gördük. En şereflisinden de zaferi ve kahramanlığı yaşadık." dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 15 Temmuz gecesinin tarihe kara bir leke, sabahının ise aydınlığa açılmış yeni bir gün olduğunu belirtti.

O geceyi unutmayacaklarını ve gelecek nesillere de unutturmayacaklarını ifade eden Anlayan, "O geceyi resmeden kareleri bir defa daha hafızalarımıza kazımak için sergideyiz. Her karesini o geceyi unutmamak için zihnimize kazıyalım. Ne anlatmak istediğini ve bizden sonraki çocuklarımıza anlatalım." diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesine ait bazı fotoğrafların da yer aldığı sergi, bir ay açık kalacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :