AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:- "Halkın kurtuluşunun bayramını en güzel şekilde devamlı anlatacağız. Bunu da en güzel şekilde objektiflerine yansıtan, başta Anadolu Ajansı. Ankara'da ve İstanbul başta olmak üzere Bursa ve diğer şehirlerde yaşan

BURSA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğraflar, Bursa'da sergilendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesince Fevzi Çakmak Caddesi'nde açılan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisinde, 70 fotoğraf yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un kahraman Türk milletinin zafer günü olduğunu söyledi.

Sergide kahraman Türk milletinin mücadelesini anlatan fotoğrafların yer aldığını belirten Altepe, "15 Temmuz destanını en güzel şekilde anlatan AA'nın burada Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kentin değişik noktalarında kurduğu 'Milli İradenin Yükselişi' adlı serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu sergiyle, bugün daha da anlamlı hale geliyor." diye konuştu.

Altepe, 15 Temmuz'da halkın ülkesi, devleti, bayrağı için nasıl ölüme gittiğini tüm dünyaya gösterdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye, şehitlerle, gazilerle bir defa daha gerçek anlamda vatan oldu. Bu toprakların vatan olması için uğrunda toprağa düşenlerin olması gerekiyor. Bizler de bunun hakkını veriyoruz. Bu vatan için 15 Temmuz'da yüzlerce kişi toprağa düştü. O gece 40 yılda hazırlanan bu büyük ihanetin birkaç saatte nasıl tersine döndürüldüğünü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir gece baskınıyla ele geçirilemeyeceğini ve bu milletin büyük olduğunu en güzel şekilde gösterdik."

Bunların unutulmaması için etkinlikler yapıldığını dile getiren Altepe, "Bizim en önemli bayramlarımızdan biri, 15 Temmuz. Halkın kurtuluşunun bayramını en güzel şekilde devamlı anlatacağız. Bunu da en güzel şekilde objektiflerine yansıtan, başta AA. Ankara'da ve İstanbul başta olmak üzere Bursa ve diğer şehirlerde yaşananları en güzel şekilde tespit ettiler. Bunları belgelediler, biz de bu fotoğrafları halkın izlenimine sunduk." ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, daha sonra AA Bursa Bölge Müdürü Zafer Akpınar'a temsili olarak yaptırılan Ömer Halisdemir'in künyesi ve 15 Temmuz şehitlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı kitapçık hediye etti. Künye ve kitapçıktan sergiyi gezenlere de dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :