AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ve sonrasında AA foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Kilis'te açıldı- Vali Tekinarslan:- "Kendim de bu karelerin bir kısmının içerisinde

KİLİS (AA) - Kilis'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" açıldı.

Kilis Valiliğinin koordinesinde, Kilis Belediyesi ve Anadolu Ajansının iş birliği ile düzenlenen sergi, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların ziyaretine sunuldu.

Serginin açılışına, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Tekinarslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sergilenen karelerin, hayatın her anına yön vermesi ve yaşanan olayların hafızalardan hiçbir zaman silinmemesi adına büyük önem taşıdığını söyledi.

AA tarafından fotoğrafların çekilip tüm Türkiye'de olduğu gibi Kilis'te de sergilenmesinin önemli bir hizmet olduğunu dile getiren Tekinarslan, "Kendim de bu karelerin bir kısmının içerisinde yaşadım. Sergiyi gezerken anılarım yeniden canlandı ve tekrar gözlerimin önüne geldi. 15 Temmuz'u görsel bir hafızaya kaydettiği için Anadolu Ajansına teşekkür ediyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Kara da 15 Temmuz'da Türk halkının vatanı uğruna büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirterek, yaralıların kanını durdurmak için vatandaşların kıyafetleriyle tampon yaptığını anımsattı.

Konuşmaların ardından Kilis Belediyesi tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :