AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Bolu'da açıldı- Bolu Valisi Baruş:- "Fotoğraflardan milletimizin demokra

BOLU (AA) - "Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Bolu'da açıldı.

Bolu Valiliği koordinesinde, Bolu Belediyesi ve Anadolu Ajansı'nın iş birliğiyle düzenlenen sergi, Kent Meydanı'nda kurulan çadırda vatandaşların izlenimine sunuldu.

Serginin açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Vali Baruş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan tam bir yıl önce FETÖ ihanet çetesinin kulu, kölesi olmuş, kendisini ona adamış hainler tarafından şanlı ordunun askerlerinin kıyafetleri içerisine bürünerek vahşice, ahlaksızca ve arsızca bir darbe girişiminde bulunulduğunu anlattı.

Türk milletinin bu darbe girişimine karşı kahramanlığıyla destan yazdığını vurgulayan Baruş, şunları kaydetti:

"Bu destanı oluşturan sayfaları hep beraber şu anda gördük, fotoğraflanmış halini. Fotoğraflardan milletimizin demokrasi ve milli irade uğrunda ne kadar büyük bir mücadeleden başarı ile çıktığını görüyoruz. Gençler, yaşlılar, kadınların ve çocukların ellerinde bayrak ve sadece vatan ve bayrak haricinde başka hiçbir şey düşünmeden meydanlara akışını, o meydanlarda takların, helikopterlerin, uçakların ve silahların önüne korkusuzca atıldığını müşahede ettik."

Vali Baruş, Bolu halkını geçen sene 15 Temmuz'da verilen demokrasi mücadelesinin ne anlama geldiğini iyice idrak etmek için sergiyi gezmeye davet ettiğini söyledi.

Açıklamanın ardından 15 Temmuz'da şehit olanların fotoğraflarının bulunduğu alana protokol tarafından karanfiller bırakıldı ve dua edildi.

Sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler