AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Hakkari Valisi Toprak:- "Milletimiz tarihte eşine rastlanmamış şekilde, tankın altına yatacak derecede iradesine, seçmiş olduklarına, cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıktı. Fotoğraf sergisinde o günü hep birlikte tekrar hatırladık, yaşadık"

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflarla "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı.

Valilik tarafından Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu'nda açılan sergiye, vatandaşlar ilgi gösterdi.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Acaba, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar sergiyi gezdi.

Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesini yeni nesillere tekrar tekrar hatırlatmak, milli birlik ve beraberliği her daim devam ettirmek adına bu etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi.

Türk milletinin, orduya sızan hain FETÖ'cülere dünyanın görmediği bir tokatla, cesaretle cevap verdiğini anlatan Toprak, şöyle konuştu:

"Dostlarımıza güven verip, üzerimizde hain emelleri olanlara da büyük korku verdi. Milletimiz tarihte eşine rastlanmamış şekilde, tankın üstüne çıkmak değil altına yatacak derecede iradesine, seçmiş olduklarına, cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıktı. Fotoğraf sergisinde o günü hep birlikte tekrar hatırladık, yaşadık. Milletimizin kanı, canı pahasına nasıl birlik beraberlik içinde bu hain darbeye set çektiğini, durdurduğunu hep birlikte bir daha hatırladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler