AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Çorum'da açıldı- Belediye Başkanı Külcü:- "Anadolu Ajansımız, tari

ÇORUM (AA) - "Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Çorum'da açıldı.

AA foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Çorumlular ile buluştu.

Çorum Belediyesinin katkılarıyla Sanat Müzesi ve Galerisi'nde düzenlenen sergi, 15 Temmuz Cumartesi günü de Hürriyet Meydanı'nda açılacak.

Sergide İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer alıyor.

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi parti, mesleki ve sivil toplum örgütü yöneticileri sergiyi gezerek, fotoğrafları inceledi.

Belediye Başkanı Külcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türk milleti ve devleti için çok özel bir gün olduğunu söyledi.

"O gece bir yanda milletten yana olanların, bir yanda da hainler olarak ayrılanların adeta saflaştığı bir geceyi yaşadık." diyen Külcü, şunları kaydetti:

"Tarih yapanlar, tarih yazanlarla tarih olanların, yok olanların adeta birbirinden ayrıştığı bir geceydi. Anadolu Ajansımız, tarih yapanların, tarih yazanların yaşamış olduğu anları fotoğraflaştıran, bunu ölümsüzleştiren bir çalışma ortaya koydu. Olayların yaşanmaya başladığı andan itibaren yaptığı çalışmalar, geçtiği haberlerle aslında olayın arzulanan yerden milletin arzuladığı istikamete evrilmesi hususunda çok önemli bir fonksiyon üstlenmiş, çok ciddi bir görev yerine getirmişti. O gece bunu yaptı, şimdi de o gece elde ettiği fotoğraflarla 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak için yeni çalışmalar yapıyor. Biz de Çorum Belediyesi olarak bu çalışmaların bir partneri olarak Anadolu'da bunu sergiliyoruz."

Vali Kılıç ile milletvekilleri Uslu ve Ceylan da AA'nın 15 Temmuz'un unutulmaması adına çok özel bir çalışmaya imza attığını vurgulayarak, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

- "Anı Defteri" oluşturuldu
"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında valilik ve belediye tarafından Hürriyet Meydanı'nda "Anı Defteri" de oluşturuldu.
Vali Kılıç, milletvekilleri Uslu, Ceylan ve Kurt, Başkan Külcü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, meydandaki standı ziyaret ederek anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.
Vali Kılıç, 15 Temmuz'un Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, "Tüm vatandaşları bu özel günle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşmaya, içini dökmeye davet ediyorum." dedi.
Pazar günü kaldırılacak anı defterinin Çorum Belediyesince oluşturulacak 15 Temmuz Şehitleri Müzesi'nde sergileneceği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :