"92 yıllık çınar" küllerinden doğacak

"92 yıllık çınar" küllerinden doğacak

TFF 1. Lig'in son sırasında bulunan ve sahasında Göztepe'ye 6-5 mağlup olduktan sonra alt lige düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu'nda yönetim, takımı eski başarılı günlerine döndürmek hedefiyle yol haritasını belirledi - Kulüp başkanı Karak: "Hedefimizd

MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - TFF 1. Lig'in bitimine 2 hafta kala bir alt lige düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu'nda yönetim, "92 yıllık çınarı" yeniden eski başarılı günlerine döndürmek için yeni sezon hedeflerini belirledi.

Geçen sezon mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig'den düşen kırmızı-lacivertliler, maddi sıkıntılar ve transfer yasağı nedeniyle kadrosunu güçlendiremedi.

TFF 1. Lig'e düştükten sonra büyük çoğunluğu altyapıdan kadroya dahil edilen oyuncularla devam eden Mersin İdmanyurdu, tüm zorluklara rağmen son haftalara kadar ligde kalmak için mücadele etti.

En son ligin 32. haftasında evinde oynadığı ve ilk yarısı 4-0 biten Göztepe karşısında ikinci yarıda 4-4'ü yakalayan ancak rakibin 2 golüne engel olamayarak maçtan 6-5 mağlup ayrılan Mersin ekibi, rakiplerinin de galip gelmesiyle bir alt lige düşmesi kesinleşti.

Oyuncular ve taraftarların büyük hayal kırıklığı yaşadığı maçın ardından yönetim, 92 yıllık çınarı yeniden ayağa kaldırma planlarını yapmaya başladı.


- Karak: "Küllerinden doğabilecek bir takım oluşturmak istiyoruz"


Mersin İdmanyurdu'nun kulüp başkanı Mahmut Karak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 aydır kulüpte olduğunu ve 43. başkan olarak seçildiğini anımsattı.

Sezon başında transfer yapılamayan, 3 sezon transfer yasağı olan bir takımı devraldıklarını aktaran Karak, "Borçlarımız yüksek. Şu anda toplam borcumuz 74 milyon lira. 7 ayda 15 milyon lira borç ödedik. Bizim yöneticiler olarak 7 aylık süreç içerisinde yapabildiğimiz bu. Tek derdimiz Mersin'in markası olan 92 yıllık çınarımızı ayakta tutmak. Bizler buranın maaşlı elemanları değiliz. Mersin sevdalısı ve evladı olarak bu mücadeleye girdik." diye konuştu.

Bundan sonra altyapıda olan büyümeyi daha şekillendirip, futbol okulları açacaklarını ve bu şekilde futbolcu ihraç etmeyi planladıklarını anlatan Karak, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda Mersin İdmanyurdu'na tesis kazandırmak istiyoruz. Elimizde yapacağımız 3-5 proje var. Bunları hayata geçireceğiz. Ayrıca Mersin'den ekmek yiyen hangi firma ve kurum varsa onların kapısını çalıp kulübe bir forma reklamı, stat reklamı olsun bunlarla ilgili gelir sağlayacağız. Bizim kendi gelir kaynağımız olmadan hiçbir noktaya gelemeyiz. Şu anki yapacağımız projelerde gelir elde edici projeler olacak. Hedefimizde futbol takımını bulunduğu konumdan üst seviyeye çıkarabilmek ve altyapıyı güçlendirmek var. Önümüzdeki sezon elimizden geldiğince transfer tahtasına engel olan 20 milyon liralık borcu kaldırmak istiyoruz. Bu konuya yöneleceğiz ve gelecek vaat eden genç oyuncuları transfer edip bir üst lige yeniden çıkmayı hedefliyoruz. Amacımız tekrardan küllerinden doğabilecek bir takım oluşturmak."

Karak, kent halkından da destek beklediklerin vurgulayarak, kulübe sahip çıkılması çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :