"9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi"

"9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen "9.Tarım ve İnsan" temalı fotoğraf sergisi açıldı.Çankırı Karatekin...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen "9.Tarım ve İnsan" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü'nde açılan sergide, tarımın farklı dallarını konu alan 58 fotoğraf halkın beğenisine sunuldu.

Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, serginin tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa çevre ve insan ilişkilerini konu aldığını söyledi.

"Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasının Bakanlık tarafından 2009 yılından beri yapıldığına işaret eden Çakır, "9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması, 6 farklı kategoride gerçekleşmiştir. 2017 yılı için temanın milli tarım olarak belirlendiği bu yarışmaya 2 bin 326 fotoğraf katılmış ve ödüllendirilen fotoğraflardan bir kısmı bugün burada sergilenmektedir." diye konuştu.

Açılışa, Vali Yardımcısı Zeki Karaca, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Emre Akbıyık, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli ve vatandaşlar katıldı.

Sergi, 4 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :