"9. Erdal İnönü Günü"

"9. Erdal İnönü Günü"

İstanbul Kültür Üniversitesi ile Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı tarafından düzenlenen "9. Erdal İnönü Günü", Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Üniversitesi ile Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı tarafından düzenlenen "9. Erdal İnönü Günü", Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Etkinlikte konuşan Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

İnönü, "Bu 9. toplantımız. Adeta gelenekselleşti. 2007 yılında İstanbul Kültür Üniversitesinden bir heyet gelip, böyle bir proje sunmuşlardı. Biz de vakıf olarak memnuniyetle kabul ettik. Çok güzel bir şekilde yürütülüyor. İstanbul dışından gelen konuklarımız da var. Büyük bir özveriyle, toplantılara katılıyor. Gelecek yıl yine bekliyoruz" diye konuştu.

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de terör olaylarında hayatlarını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi.

Bugün ortak duygunun İnönü'ye duyulan şükran, özlem ve saygı olduğunu belirten Demir, 2007 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Erdal İnönü'yü rahmet, saygı ve şükranla andıklarını kaydetti.

İnönü'nün başarılı bir bilim ve siyaset adamı olmasının yanı sıra insancıl ve mütevazi tavrının da ön planda olduğunu belirterek, "İlericiliği, aydın kişiliği ve temiz siyaset anlayışıyla, bilim ve politika dünyasında derin izler bırakan Erdal İnönü, tanımaktan onur duyduğum bir isimdir. İstanbul Kültür Üniversitesi olarak Prof. Dr. Erdal İnönü'nün, ismini yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı bir görev biliyor ve bundan büyük onur duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, "Karanlıkta Mum Işığı" adlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası sahneye davet edilen Sevinç İnönü, Çapa'ya çiçek ve Erdal İnönü'nün kitaplarını armağan etti.

Etkinliğe eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile çok sayıda davetli katıldı.

"9. Erdal İnönü Günü"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :