9 aylık Suriyeli Murat, babasının yaşam umudu oldu

9 aylık Suriyeli Murat, babasının yaşam umudu oldu

Yunan adalarına geçmeye çalışırken teknenin batması sonucu bebeği dışında tüm ailesini kaybeden Suriyeli Cahit Şeyho, 6 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren 9 aylık çocuğunu yeniden kucağına aldı- Baba Şeyho: - "Ailemden geriye Murat kaldı. B

AYDIN (AA) - FERDİ UZUN - Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Yunan adalarına geçmeye çalışırken teknenin batması sonucu eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Suriyeli Cahit Şeyho, son anda kurtarılan 9 aylık bebeğine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Suriye'nin Afrin şehrinde yaşayan 38 yaşındaki Cahit Şeyho, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 5 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığındı. Bir süre Mardin'de yaşayan Suriyeli aile daha sonra İstanbul'a gitti. Gündelik işlerden elde ettiği ücretle evinin geçimini sağlayan Şeyho, Avrupa'ya gitmeye karar verdi.

Şeyho ve ailesi bu süreçte 3 defa kaçak yollardan Yunan adalarına geçmeye çalıştı ancak Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Suriyeli aile bir süre önce yeniden Yunan adalarına geçmeye çalıştı ama bu sefer bindikleri tekne Kuşadası açıklarında battı. 11 Suriyelinin yaşamını yitirdiği olayda Şeyho da eşini ve 2 kızını kaybetti.

Yüzerek sahile çıkan babanın 9 aylık bebeği Murat Şeyho ise son anda kurtarıldı.

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırılan Murat bebek, 6 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

Tedavi sürecinde hastane bahçesinden ayrılmayan baba, ailesinden geriye kalan bebeğine yeniden kavuşmanın buruk sevincini yaşadı.

Şeyho, AA muhabirine, riskli olmasına rağmen Yunan adalarına geçmeye çalıştıklarını söyledi.

Suriye'deki iç savaşın milyonlarca insanın hayatını mahvettiğini anlatan Şeyho, "Daha önce de 3 kez Yunanistan'a geçme girişimimiz olmuştu. Son kez denemiştik, geçseydik yolumuza devam edecektik ama olmadı." dedi.

- "Gözümü açtım hepsi ölmüş"

Tekneyle denize açılacaklarında organizatörlerin can yeleğine gerek olmadığını söylediğini vurgulayan Şeyho, kısa süre sonra teknenin devrildiğini ve herkesin suya düştüğünü anlattı.

Her şeyin bir anda geliştiğini ifade eden Şeyho, "Gözümü açtım hepsi ölmüş. Sadece bebeğim kalmış. Eşim, 2 kızım ve 5 akrabam hayatını kaybetti. 9 aylık bebeğim de suya düşmüş ve onu kurtarmak için herkes seferber oldu. Ailemden geriye Murat kaldı. Bundan sonra oğlum için yaşayacağım. İstanbul'a gideceğim, inşallah bundan sonra böyle acılar yaşanmaz." diye konuştu.

Şeyho, Türkiye'nin sığınmacılar için elinden geleni yaptığını ifade etti.

Türkiye'nin yaptıklarının asla unutulmayacağını dile getiren Şeyho, "Avrupa ülkeleri ise Türkiye gibi kucak açmadı. İnsanlar mecburen kaçak denizden gelmek istiyor ve acı olaylar yaşanıyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :