''9 Ay 10 Gün kitabı''nın basımı tamamlandı

''9 Ay 10 Gün kitabı''nın basımı tamamlandı

İstiklal Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yapan Akşehir'de yaşananların konu edildiği ''9 Ay 10 Gün'' isimli kitabın basımı tamamlandı.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu yaptığı yazılı açıklamada, ''9 Ay 10 Gün'' kitabında İstiklal Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yapan Akşehir'de yaşanan olayların kronolojik olarak gün gün anlatıldığını belirtti.

Eğitimci-Yazar Mehmet Koç tarafından kaleme alınan kitabın basım ve tasarım işlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Baloğlu, şunları kaydetti:
''Akşehir Belediyesi olarak kültür yayınlarımıza bir yenisini daha eklemenin mutluluğu içerisindeyiz. Akşehir Belediyesi kültür birimimizin desteği ile basılan kitapta, Batı Cephesi Karargahı'nın Akşehir'e taşınmasından başlayıp, Afyon'a, Büyük Taarruza giden yoldaki 9 ay 10 günlük süre anlatılıyor.

Bu sürede yaşananları kronolojik bir sırayla eser haline getirmekten, Türk halkının araştırmasına, ilgisine ve beğenisine sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.''

Baloğlu, ''9 ay 10 Gün'' kitabının Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi'nden temin edilebileceğini bildirdi.