81 ile denetim talimatı! KDV indirimini fiyatlara yansıtmayana ağır yaptırım

81 ile denetim talimatı! KDV indirimini fiyatlara yansıtmayana ağır yaptırım

81 ildeki Ticaret Müdürlüklerine talimat verildiğini açıklayan Ticaret Bakanı Muş, KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan işletmelere ağır yaptırımlar uygulanacağı uyarısında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda KDV indirimi kararını açıklamıştı. Temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Kararda, "Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yürürlüğe konulmasına, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28'inci maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

BAKAN MUŞ'TAN AĞIR YAPTIRIM UYARISI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gıda ürünlerindeki düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi. 81 ildeki Ticaret Müdürlüklerine talimat verildiğini açıklayan Muş, “Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın" dedi.

KDV İNDİRİMİ HANGİ ÜRÜNLERE GELECEK?

Söz konusu düzenlemeyle Özel Tüketim Vergisi'ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünler hariç olmak üzere KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak.

Ayrıca, yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makama, şehriye, tahıl gevreği, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri, baharatlar, bebek mamaları da KDV oranı yüzde 1'e düşürülen ürünler arasında yer alıyor.

Düzenlemeyle daha önce bazı gıda maddelerinin toptan tesliminde ayrı, perakende tesliminde ayrı KDV oranı uygulaması da kaldırılarak, uygulama kolaylığı sağlanması hedefleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.