81 ilde bir yer hariç zorunlu hale getirildi! Konya'da maske yasağını kimse takmıyor!

81 ilde bir yer hariç zorunlu hale getirildi! Konya'da maske yasağını kimse takmıyor!

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle mesken hariç zorunlu hale getirdiği maskeyi takmayanların oranı korkutuyor. Konya'da getirilen ek tedbirlere rağmen bazı vatandaşlar araçları ile işlek cadde ve mekanlarda tedbirlere uymuyor

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ek genelge gönderdi ve mesken alanları hariç olmak üzere tüm mekanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Kovid-19 vaka sayılarının artış gösterdiği Konya'da, getirilen ek tedbirler ve kısıtlamaya rağmen bazı vatandaşların işlek cadde ve mekanlarda kurallara uymadığı görüldü.

Ağır hasta sayısı en çok beş ilden biri olan Konya'da, özellikle gençlerin maske konusundaki duyarsızlığı dikkat çekiyor.

Kentte yoğun olarak tercih edilen meydan, cadde ve mekanlarda maske takmayan bazı vatandaşlar ile yabancı uyruklu kişiler, kameralara yansıdı.

j.jpg

Polis ekipleri denetimlerini yoğun sürdürüyor

Öte yandan kentin kalabalık caddelerinde uygulamalarına devam eden polis ekipleri, vatandaşlara maskeyi doğru kullanmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları yönünde sürekli uyarılarda bulunuyor.

Ekipler bir yandan da yoğun tercih edilen mekanları da denetleyerek, sosyal mesafeye özen gösterilmesi konusunda işletmecileri uyarıyor.

Dolmuş, ticari taksi, alışveriş merkezleri ve pazar yerlerindeki denetimlerini de aralıksız sürdüren ekipler, kurallara uymayanları ikaz ediyor.

İçişleri Bakanlığının genelgesinde meskenler dışında tüm alanlarda maske takmanın zorunlu olduğu belirtilmesine rağmen bazı vatandaşlar, özel araçlarla ilgili bir ifade kullanılmadığı için yasak olmadığını savunuyor.

jii.jpg

Genelgede, “Ülke genelinde (meskenler hariç olmak üzere) tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, iş yerleri, fabrikalar vb.) vatandaşlara istisnasız maske takma zorunluluğu getirildi” ifadeleri bulunuyor. Yani özel araçlarda da maske takmak zorunlu oldu.

Maske takmamanın cezası ne kadar?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen ek genelge doğrultusunda maske takma zorunluluğuna uymayanlara 900 lira ceza kesiliyor. Herhangi bir esnekliğe müsaade edilmeyeceği belirtilen genelgeye göre, maske takmama cezasının affı yok.

ji.jpg

Cezanın tamamını tek seferde ödeyecek ekonomik durumu olmayan kişiler bir aylık ödeme süresinde yaptırım kararını veren idareye taksitli ödeme taleplerini iletebiliyor. Kesinleştiği halde ödenmeyen ceza için taksitlendirme başvurusu vergi dairesine yapılıyor. Taksitlendirme taleplerinin kabul edilmesi vergi dairesinin inisiyatifinde olacağından başvurunun geciktirilmemesi başvuru sahibinin lehine. Süresinde ödenmeyen ceza tutarına gecikme zammı işlenmemekte ancak, haciz uygulamasıyla karşılaşmamak için ödemenin geciktirilmemesi önemli.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :