"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

Gaziantep'te bir araya gelen Suriyeli ve Türk kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla eğlence programı düzenledi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te ikinci aşaması devam eden "3 Milyon Suriyeli 3 Milyon Fidan Projesi"nde yer alan Suriyeli ve Türk kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelerek eğlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Darülaceze Vakfı ve Orman Genel Müdürlüğünün desteğiyle Suriyeli sığınmacıların da katıldığı fidan dikiminde görev alan yaklaşık 250 Türk ve Suriyeli kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldi.

Kadınlar, bir düğün salonundaki etkinlikte müzik eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Burada konuşan Darülaceze Vakfı kuruluşu Gümüş Kuşak'ın Genel Müdürü Osman Taşlıca, bugünün emekçi kadınların günü olduğunu, bundan dolayı organizasyonda erkeklerin çalışacağını, kadınların ise gönüllerince eğleneceğini belirtti.

Sadece kadınların çalışacağı yeni bir proje hazırlığı içinde olduklarını, bunu nisan vaya mayıs ayı içinde hayata geçireceklerini bildiren Taşlıca, projeye destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Daha sonra Gaziantep Barosu avukatlarından Ali Kimya, kadınlara Türk Medeni Kanunu ve evlilikte haklar konulu bir sunum yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :