8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ISESCO, İslam ülkelerine kadın haklarını korumaya katılma çağrısı

RABAT (AA) - İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO), İslam ülkelerindeki yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına kadın haklarını korumaya katılma çağrısında bulundu.

Merkezi Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan ISESCO'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada, İslam ülkelerine seslenilerek, bu ülkelerdeki hükümetlere ve sivil toplum kuruluşlarına kadın haklarını korumaya katılma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "Kadınların toplumdaki tüm alanlara entegresi sağlanmadan insani gelişmeden söz edilemez. Kadın haklarının koruma altına alınması, en önemli dini gayelerdendir. Ayrıca bu binyıl kalkınma hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak önemli siyasi gayelerdendir" ifadesine yer verildi.

İslam öğretilerinin ve uluslararası kanunların kadın erkek eşitliğine vurgu yaptığı belirtilen açıklamada, gerek kültürel, gerek kötü ekonomik koşullar nedeniyle bazı ülkelerde yapılan toplumsal baskının, kadınların toplumsal, siyasi ve iktisadi hayattaki rolüne engel olduğu kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :